Datum: 
16 mei 2018
Inclusief: 
Vervoer per touringcar
Koffietafel
Rondwandeling/rondrit
Entree
Diner
Begeleiding
Verzekering.
€ 82,00 

Op Woensdag 16 mei 2018 gaan we naar Deventer dat dit jaar 1250 jaar bestaat en daarnaast bestaat de welbekende Deventer koek ook nog eens 600 jaar!
In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat mag gevierd worden! Deventer is één van de oudste steden van ons land, en in die 1250 jaar is er veel veranderd.  Al in het jaar 768 bouwde een Angelsaksische missionaris een houten kerkje aan de oevers van de IJssel. Deze missionaris droeg de naam Lebuïnus. Met de komst van Lebuïnus werd de fundering van de stad Deventer gelegd.

Het is het best bewaarde geheim van Deventer: het recept van de Deventer Koek. In de stad wordt al 600 jaar koek gebakken. En al smaakt deze al honderden jaren hetzelfde, de ontwikkeling van de koek heeft niet stilgestaan. In de loop van de eeuwen werd het niet alleen een belangrijk handelsproduct maar ook een internationaal geliefd lekkernij, een koninklijke traktatie en een smaakvol culinair ingrediënt voor koks.

Onder leiding van een stadsgids maken we een wandeling door de stad en bezoeken we de Deventer Koek Tentoonstelling. Voor hen die slecht er been zijn is er een paardentram die een rondrit door de stad maakt. Natuurlijk vergeten we de inwendige mens niet en sluiten we de dag af met een deksels pannetje!

De prijs van deze dagtocht is € 82,00 per persoon.
Inbegrepen bij deze reis: Vervoer per touringcar, koffietafel, rondwandeling/rondrit, entree koekmuseum, diner, begeleiding en verzekering.

De reis gaat door bij minimaal 30 deelnemers.

De opstaptijden zullen tussen ca. 09.45 uur en 10.45 uur liggen.
U krijgt hier na uw reservering bericht over.

Deze reis is rollator geschikt. Graag aangeven bij reservering.