Datum: 
29 augustus 2019
Inclusief: 
Vervoer per touringcar
Koffietafel
Rondrit
Diner
Verzekering
€ 65,00 

Op donderdag 29 augustus 2019 gaan we een dagje uit richting de Brabantse Biesbosch. Tegen 10.30 uur vertrekken we richting het eerste adres waar we direct een koffietafel geserveerd krijgen. Na de lunch rijden we door het mooie natuurgebied naar 'Het Biesbosch Museum Eiland'.
Alleen de architectuur van dit gebouw is al de moeite waard. In het museum zijn wisselende exposities te zien. Ze gaan met name over het ontstaan en het leven in de Biesbosch. De natuur en de mensen die er wonen en woonde.
Een bijzonder onderdeel van het museuem is de 'Biesbosch Beleving'. Een groot schoolmodel van de complete Biesbosch, zelfs een hele water cyclus zit erin. Er is heel goed te zien wat de veranderingen zijn bij xtreem hoog en extreem laag water.

Vanaf het museum vertrekken we met een fluisterstil treintje naar de nieuwe Noordwaard. In vijf jaar tijd is, in het kader van de maatregel 'Ruimte voor de Rivier', het 4400 ha overwegend argrarische gebied veranderd in een gebied dat een belangrijke functie heeft om het gevaar van steeds verder stijgende waterstanden vanuit zowel de rivieren als de Noordzee mede te beteugelen. Onderweg is er een uitleg over wat we zien en is de kans ook groot dat we buffels, Schotse Hooglanders en wellicht bevers tegen gaan komen.

Tegen 18.00 uur worden we weer verwacht voor een heerlijk afsluitend dreigangendiner alvorens we huiswaarts keren.

Deze reis is rollator geschikt, dit graag bij uw reservering aangeven.
Minimale deelname: 30 personen