Datum: 
14 oktober 2018
Inclusief: 
Vervoer per touringcar
4 nachten in Hotel Zum Walkenstein
Kofferservice
Ontbijt/Lunch en Diner
Muziekavond
Excursies
Reis- en Annuleringsverzekering
Begeleiding
€ 639,00 

Deze reis gaan we naar het Zwarte Woud, het grootste middelgebergte in Duitsland.
Het gebied beschikt over groene heuvels, kronkelende riviertjes, veel bos, vakwerkstadjes en prachtige uitzichten.

Dag 1:
Na de ophaalroute rijden we richting het Zwarte Woud met onderweg nog een aantal stops.
Aan het einde van de middag/ begin van de avond zullen wij aankomen bij ons hotel.
U verblijft 4 nachten in ***Hotel zum Walkenstein. Bij aankomst worden de kamersleutels verdeeld en mag u vervolgens aanschuiven bij het diner.

 

Dag 2:
Vandaag rijden we een schilderachtige route dwars door het Zwarte Woud: de Schwarzwald Hochstrasse. Deze 65 km lange panoramische weg gaat van
Baden-Baden door het noordelijke Zwarte Woud naar Freudenstadt. Deze weg is de oudste en misschien wel de mooiste route door het Zwarte Woud. Onderweg kunt u genieten van prachtige panorama’s en echt rustige bergwegen. Je rijdt dus dwars door het Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord.  De weg slingert van 600 tot wel 1000 meter hoogte naar de top van de Bühlerhohe. Tijdens deze tocht zullen we een stop maken , zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

 

Dag 3:
’s morgens kunt u rustig aan doen en genieten van de omgeving rond het hotel. Na de lunch gaan we naar Gengenbach, hier krijgt u de tijd om gezellig te
slenteren door dit schilderachtige dorp met veel vakwerkhuizen en gezellige winkeltjes. Na het bezoek aan Gengenbach rijden we via een mooie route weer terug naar ons hotel voor het diner.

Dag 4:
Vandaag gaan we een bezoek brengen aan de watervallen van  Triberg. De bergen  zijn hier tot 1163 meter hoog en Triberg heeft de hoogste waterval van Duitsland. Het water stort hier zo’n 160 meter naar
beneden. Onderweg zult u vele koekoeksklokken kunnen bewonderen. Net voor Triberg staat de grootste koekoeksklok ter wereld, zo groot als een woning.
Daarna rijden we via een mooie route naar Titisee. Het meer ligt op een hoogte van zowat 800 meter en is een luchtkuuroord. Rondom de Titisee verheffen zich bergen tot een hoogte van 1500 meter. Het circa twee kilometer lange en een halve kilometer brede meer is ontstaan door de Feldberggletsjer. De Titisee is een meer in het zuidelijke gedeelte van het Zwarte Woud. We maken nog een leuke boottocht op dit meer.

Dag 5:
Helaas zit het er vandaag weer op, we vertrekken na het ontbijt richting Nederland. Onderweg maken we nog een aantal stops. Wij sluiten deze mooie reis af met een afscheidsdiner.

Dit arrangement kost:
In 2 persoonskamer                              € 639,-- per persoon
Toeslag 1 persoonskamer                    €   60,-- per persoon
Taxivervoer naar de bus                       €   11,-- per persoon